Articole din categoria "Evenimente"

Weekend Junction de jazz, muzica de camera si dialog destupat despre arta si educatie in Brasov

3 Nov 2022   //   Evenimente  //  Niciun Comentariu

 

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România a rezervat acest weekend celor care iubesc să descopere legăturile inefabile ce se creează spontan între diferite ramuri ale artei. În serile de 4, 5, și 6 noiembrie în Brașov va avea loc Weekend Junction, un nou format de eveniment conceput pentru empatie, conexiune și numitorul comun dintre public și artiști.

Programul este o invitație de a descoperi nuanțele toamnei prin jazz, muzică de cameră și lied, dar și printr‐un dialog constructiv despre evoluția artei în pandemie și valențele din prezent ale educației în România.

 

Programul Weekend Junction by UCIMR

Vineri, 4 noiembrie, ora 20:00,

Hub 2068 (Str. Mureșenilor nr. 27)

Jazz Evening: Marina Arsene Trio

Una din vocile de marcă ale noii scene de jazz va recompune standardele muzicii în acord cu inovația stilului contemporan.

 

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17:00,

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (Bd. Eroilor nr. 29)

Recital cameral: Andreea Nistor – vioară, Angela Ioana Gheorghiu – voce, Clementina Ciucu Ristea – pian.

Dimensiuni clasice ale inovației în universul comun dintre Beethoven, Enescu și creația autentică românească aleasă de Tiberiu Brediceanu.

 

Duminică, 6 noiembrie, ora 12:00,

Hub 2068 (Str. Mureșenilor nr. 27)

Conferință Arts District. Moderator: Sebastian Crăciun.

Invitați: Horia Mihail, pianist și Cristian Oroșanu, dirijor

Un dialog deschis despre puterea colectivă a creației și adevăratele repere din perioada pandemiei, care au generat noi modele ale educației.

 

Prima ediție Weekend Junction și‐a propus să ofere celor prezenți un cumul fascinant de energie creată de apropierea artei, începând cu romantismul și optimismul jazzului standard potrivit sezonului, continuând cu genii ale inovației, pentru a discuta apoi despre prezentul inspirat.

După tot acest demers, scopul cel mai înalt al proiectului rămâne acela de a oferi fiecărui spectator prilejul de a forma noi conexiuni de idei, pentru o nouă garderobă culturală de toamnă, plină de culoare.

 

Parteneri: Programul OTA derulat de UCIMR în sprijinul tinerilor artisti excepționali, Exces Music, Universitatea Transilvania din Brașov, Hub 2068, Asociația Pro Valores, EnjoyTV România, Zile și Nopți, Arts District.

 

Recital pentru invocarea îngerilor, miercuri la „Cartografii sonore”

2 Nov 2022   //   Evenimente  //  Niciun Comentariu

Exploratorii de experiențe haute-couture din București sunt invitați să descopere zeci de simboluri angelice prezente în universul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, unde, la inspirația muzicii clasice și a poeziei, va fi dezvăluită harta principală a serii, intitulată «Carte de la France divisée en departaments» din Parisul luminilor de secol XIX.

Primul concert al celei de-a opta Stagiuni «Cartografii Sonore» va începe miercuri, 2 noiembrie 2022, de la ora 18:00, la Muzeul National al Hărților și Cărții Vechi din Strada Londra nr.39 și va fi susținut de interpreta franceză Sarah Maysel, prin recitalul de chitară clasică și poezie intitulat «Un ange ce matin c’est posé sur ma main», pe versuri de Georges Colleuil.

Organizatorii propun iubitorilor de călătorii, cartografii și sonorități rare sosirea timpurie la MNHCV, pentru a putea exploara multitudinea de mistere ascunse în magia hărților. Astfel, accesul la eveniment se va face prin achitarea biletului de intrare la Muzeu în valoare de 10 lei, în limita locurilor disponibile, prin rezervare la această adresă.

Serata din saloanele elegante ale Muzeului va propune pasionaților de psihologie și filosofie antică o remarcabilă întâlnire cu motivele creației lui Georges Colleuil, reputat filozof și psihoterapeut francez a cărui metodă aclamată internațional readuce în prezent elemente ale cunoașterii practicate din cele mai vechi timpuri, reflectate și în colecțiile de hărți ce vor înconjura audiența.

Și la acest eveniment, neasemuit celorlalte ediții, pasajele poetice vor simboliza doar câteva opriri în porturile fantastice descrise de hărți; Însă firul epic central va fi ghidat pe calea undelor sonore de subtilitatea și iscusința interpretei, într-un miraj creat pentru „invocarea îngerilor”, o metaforă prin care se caracterizează arta sa interpretativă dedicată chitarei clasice.

*

Stagiunea «Cartografii Sonore», inițiată în anul 2017 pentru a îmbogăți alternativ experiențele culturale din București, a ajuns în acest sezon la Ediția VIII, formula propusă de organizatori completând firesc gustul pentru cultură adresat unui public din ce în ce mai numeros.

Un eveniment organizat de MNHCV – Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în parteneriat cu Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul „OTA” al UCIMR prin care tineri muzicieni excepționali găsesc oportunități de afirmare pe scenele din România.

 

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV România, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Historia, DacicCool, ITour, ReImagine, Promenada Culturală.

 

Despre Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti se numără printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal provinciile româneşti, state şi regiuni europene, precum şi hărţi astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor, un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști, cât și de către publicul general.

 

Sunetul Muzicii Editia a III-a

22 Nov 2013   //   Evenimente  //  Niciun Comentariu


Sambata 26 octombrie la ora 17.00 in sala de concerte a castelului peles va avea loc Editia a 3-a a SUNETUL MUZICII.

Va interpreta Haruna Shinoyama la vioara si Matthew Law la pian
Lucrari de J.S. Bach, N. Paganini si J.Brahms

Prezinta Sebastian Craciun (realizator radio romania)

Parteneri: XCS Music, Radio Romania Cultural, UCIMR, Asociatia Pro Baiores

Parteneri media: ROHOST, PORT.ro, Muzica buna.ro, onlinegallery.ro, Tango, sensotv.ro

Pages:1234567...13»