Weekend Junction de jazz, muzica de camera si dialog destupat despre arta si educatie in Brasov

3 Nov 2022   //   Evenimente  //  Niciun comentariu

 

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România a rezervat acest weekend celor care iubesc să descopere legăturile inefabile ce se creează spontan între diferite ramuri ale artei. În serile de 4, 5, și 6 noiembrie în Brașov va avea loc Weekend Junction, un nou format de eveniment conceput pentru empatie, conexiune și numitorul comun dintre public și artiști.

Programul este o invitație de a descoperi nuanțele toamnei prin jazz, muzică de cameră și lied, dar și printr‐un dialog constructiv despre evoluția artei în pandemie și valențele din prezent ale educației în România.

 

Programul Weekend Junction by UCIMR

Vineri, 4 noiembrie, ora 20:00,

Hub 2068 (Str. Mureșenilor nr. 27)

Jazz Evening: Marina Arsene Trio

Una din vocile de marcă ale noii scene de jazz va recompune standardele muzicii în acord cu inovația stilului contemporan.

 

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17:00,

Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov (Bd. Eroilor nr. 29)

Recital cameral: Andreea Nistor – vioară, Angela Ioana Gheorghiu – voce, Clementina Ciucu Ristea – pian.

Dimensiuni clasice ale inovației în universul comun dintre Beethoven, Enescu și creația autentică românească aleasă de Tiberiu Brediceanu.

 

Duminică, 6 noiembrie, ora 12:00,

Hub 2068 (Str. Mureșenilor nr. 27)

Conferință Arts District. Moderator: Sebastian Crăciun.

Invitați: Horia Mihail, pianist și Cristian Oroșanu, dirijor

Un dialog deschis despre puterea colectivă a creației și adevăratele repere din perioada pandemiei, care au generat noi modele ale educației.

 

Prima ediție Weekend Junction și‐a propus să ofere celor prezenți un cumul fascinant de energie creată de apropierea artei, începând cu romantismul și optimismul jazzului standard potrivit sezonului, continuând cu genii ale inovației, pentru a discuta apoi despre prezentul inspirat.

După tot acest demers, scopul cel mai înalt al proiectului rămâne acela de a oferi fiecărui spectator prilejul de a forma noi conexiuni de idei, pentru o nouă garderobă culturală de toamnă, plină de culoare.

 

Parteneri: Programul OTA derulat de UCIMR în sprijinul tinerilor artisti excepționali, Exces Music, Universitatea Transilvania din Brașov, Hub 2068, Asociația Pro Valores, EnjoyTV România, Zile și Nopți, Arts District.

 

Lasa un comentariu