Recital pentru invocarea îngerilor, miercuri la „Cartografii sonore”

2 Nov 2022   //   Evenimente  //  Niciun comentariu

Exploratorii de experiențe haute-couture din București sunt invitați să descopere zeci de simboluri angelice prezente în universul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, unde, la inspirația muzicii clasice și a poeziei, va fi dezvăluită harta principală a serii, intitulată «Carte de la France divisée en departaments» din Parisul luminilor de secol XIX.

Primul concert al celei de-a opta Stagiuni «Cartografii Sonore» va începe miercuri, 2 noiembrie 2022, de la ora 18:00, la Muzeul National al Hărților și Cărții Vechi din Strada Londra nr.39 și va fi susținut de interpreta franceză Sarah Maysel, prin recitalul de chitară clasică și poezie intitulat «Un ange ce matin c’est posé sur ma main», pe versuri de Georges Colleuil.

Organizatorii propun iubitorilor de călătorii, cartografii și sonorități rare sosirea timpurie la MNHCV, pentru a putea exploara multitudinea de mistere ascunse în magia hărților. Astfel, accesul la eveniment se va face prin achitarea biletului de intrare la Muzeu în valoare de 10 lei, în limita locurilor disponibile, prin rezervare la această adresă.

Serata din saloanele elegante ale Muzeului va propune pasionaților de psihologie și filosofie antică o remarcabilă întâlnire cu motivele creației lui Georges Colleuil, reputat filozof și psihoterapeut francez a cărui metodă aclamată internațional readuce în prezent elemente ale cunoașterii practicate din cele mai vechi timpuri, reflectate și în colecțiile de hărți ce vor înconjura audiența.

Și la acest eveniment, neasemuit celorlalte ediții, pasajele poetice vor simboliza doar câteva opriri în porturile fantastice descrise de hărți; Însă firul epic central va fi ghidat pe calea undelor sonore de subtilitatea și iscusința interpretei, într-un miraj creat pentru „invocarea îngerilor”, o metaforă prin care se caracterizează arta sa interpretativă dedicată chitarei clasice.

*

Stagiunea «Cartografii Sonore», inițiată în anul 2017 pentru a îmbogăți alternativ experiențele culturale din București, a ajuns în acest sezon la Ediția VIII, formula propusă de organizatori completând firesc gustul pentru cultură adresat unui public din ce în ce mai numeros.

Un eveniment organizat de MNHCV – Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în parteneriat cu Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul „OTA” al UCIMR prin care tineri muzicieni excepționali găsesc oportunități de afirmare pe scenele din România.

 

Parteneri: Exces Music, EnjoyTV România, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Historia, DacicCool, ITour, ReImagine, Promenada Culturală.

 

Despre Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti se numără printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal provinciile româneşti, state şi regiuni europene, precum şi hărţi astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor, un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști, cât și de către publicul general.

 

Lasa un comentariu